Maskiner och redskap

Stora delar av bakningen sker i köket. Vi har kommit långt i utvecklingen vad gäller att underlätta för vår bakning. Idag finns det ett flertal olika maskiner och redskap som är framtagna för att underlätta när man bakar. Därför kommer du i den här delen att få en kort genomgång på olika typer av maskiner och redskap som används vid bakning.

Maskiner

Vi börjar med att berätta lite kort om de olika maskiner som finns för bakning. Tack vare de olika maskinerna så kan vi baka utan att behöva anstränga oss särskilt mycket eftersom att maskinerna gör det tunga jobbet. Dessutom är det mycket mer tidseffektivt att använda någon sorts maskin för bakning. Det finns ett flertal olika sorters maskiner som är framtagna för bakning. Här är några exempel:

Hushållsassistent

En hushållsassistent är en eldriven maskin som kan användas vid bakning. Den används främst för att bearbeta och blanda deg.

Elvisp

En annan typ av eldriven maskin som kan användas vid bakning är elvispen. Elvispen används för att bearbeta och blanda en lättare smet.

Bakmaskin

Sist men inte minst så har vi en bakmaskin. En bakmaskin används främst i samband med brödtillverkning. En bakmaskin kan blanda och bearbeta degen till brödet. När degen är färdigblandad kan degen jäsas i bakmaskinen. Sedan kan degen även gräddas i bakmaskinen.

Redskap

En annan stor och viktig del för att bakningen ska bli så lyckad som möjligt är att vi använder oss av olika typer av redskap för att underlätta bakningen. I den här delen kommer du att få en kort genomgång på några redskap som används i samband med bakning.

Mått

För den som följer ett recept när den bakar är det bra att ha olika mått nära till hands. Det finns ett flertal olika mått som mäter den mängd du behöver av en viss ingrediens till bakningen. Några exempel på det är decilitermått, matsked, tesked och kryddmått.

Bunkar och skålar

Bunkar och skålar används för att blanda degen eller smeten för bakningen.

Vispar

Om du inte använder dig utav en elvisp eller liknande finns det vispar du använder för hand för att blanda degen eller smeten.

Slickepott eller degskrapa

En slickepott används för att få upp och sprida ut smeten. En degskrapa används för att få upp och sprida ut degen.