Baka amerikanska kakor

Det amerikanska folket älskar kakor, pajer och sötsaker. Många familjer har egna hemliga recept som nedärvts och ibland även förbättras genom generationer. I Sverige och stora delar av världen är det mest kända och berömda bakverket från USA chocolate chip cookies, en godbit som de allra flesta har smakat. Vad många inte vet är att de är otroligt enkla att baka själv. Det finns många olika recept online som du kan prova på. Kom ihåg att vad som avgör smaken är vilka ingredienser du använder och framförallt vilken choklad du väljer till dina kakor. Det finns många olika variationer av chocolate chip cookies och du kan baka klassiska ljusa kakor med brun choklad eller chokladfärgade kakor med vit choklad. Gå gärna utanför recepten och lägg till vad du tycker är gott som exempelvis nötter och skapa ditt eget hemliga recept.

Amerikansk äppelpaj

Amerikansk äppelpaj eller ”apple pie” har i stort sett blivit en nationell symbol i USA och serveras traditionellt under stora helger såsom Independence Day, Thanksgiving och givetvis under julhelgen. När du väljer att baka en amerikansk äppelpaj är det viktigt att välja rätt äpplen. De ska inte vara torra och gryniga utan bör vara saftiga, fulla av smak och söta. Den amerikanska pajen bakas med lock och har tjock fyllning. Vilka ingredienser du väljer till din pajdeg kommer att bidra en hel del till smaken. Kom ihåg att en amerikansk äppelpaj innehåller ganska mycket socker och är en ingrediens som du inte bör ta bort. Att baka en amerikansk paj innebär lite mer jobb men den är otroligt god att äta.

Snabb äppelkaka med ströbröd

Det är inte alltid som vi har tid att baka en amerikansk äppelpaj. Men om du har ströbröd, äppelmos, skivat smör och socker kan du istället röra ihop en snabb och enkel äppelkaka i stekpannan eller ugnen. Jättegott att äta tillsammans med vaniljglass, vispad grädde eller vaniljsås. Vad många inte tänker på är att ströbröd påverkar smaken på din äppelkaka eller andra bakverk. Det går att göra eget ströbröd men de flesta som köper ett paket kanske undrar vad finns i ströbröd? som ger en så god smak. När du handlar Wasas extra knapriga ströbröd kommer du att få ett paket av det finaste ströbrödet på marknaden som tillverkats av nygräddat, färskt knäckebröd. Om det inte svarar frågan ”Vad finns i ströbröd?” kan du gärna ta en titt på paketets innehåll. Wasa ströbröd är av mycket hög kvalitet och du kommer garanterat att bli väldigt nöjd med dess goda smak.

Banana bread

Banana bread är en jättegod mjuk kaka som du kan baka när du har fått bananer över. Det här är en väldigt lättbakad kaka som amerikaner verkligen uppskattar. Använd gärna övermogna och lite bruna bananer eftersom de kommer att ge samma fina goda smak. Smöra och bröa en avlång form. Smält smöret och häll sedan i mjölken. Vispa socker och ägg. Rör ner de mosade bananerna, mjöl blandat med bakpulver, kanel samt mjölkblandningen i äggblandningen. Efter cirka 60 minuter i ugnen (175 grader) är din härliga banana bread klar.