Utländska bakverk

Vi är långt ifrån ensamma med att tycka om söta bakverk. Ute i världen finns det en hel del bakverk som nått utanför ursprungslandets gränser. I den här delen kommer du att få veta mer om några populära utländska bakverk.

Madelinekaka

Madeleinekakan är från början ett franskt bakverk. Detta är en mjuk, söt kaka med smak av citron som traditionellt bakas i en musselliknande form.

Baklava

Ett annat exempel på ett populärt utländskt bakverk är baklava. En baklava har sina rötter från det Osmanska köket. En baklava består av en filodeg som är varvad med en nötblandning.

Chocolate chip cookie

En chocolate chip cookie är en sorts småkaka som innehåller bitar av choklad. Kakan har sitt ursprung i USA.

Wienerbröd

Wienerbröd är ett danskt bakverk. Bakverket består av en wienerdeg och har en fyllning av vaniljkräm. Vanligtvis brukar ett wienerbröd ha en glasyr.

Churros

Churros är från början ett spanskt bakverk. Bakverket består av en enkel deg på vetemjöl som friteras och sedan doppas i socker och kanel. Det är vanligt att man doppar bakverket i choklad.

Fruktkaka

Fruktkaka är ett brittiskt bakverk. En fruktkaka består vanligtvis av en sockerkaksmet och har olika typer av frukter, nötter och kryddor i sig.