Svenska bakverk

Även fast Sverige är ett litet land så har vi en stor fikakultur och har många populära bakverk på vår repertoar. I den här delen kommer vi att gå igenom några av de mest populära svenska bakverken.

Kanelbulle

Det går inte att skriva ett inlägg om svenska bakverk utan att nämna kanelbullen. Kanelbullen är så pass populär att den har sin alldeles egna dag som firas i oktober. En kanelbulle består av en söt deg som är varvad med en kanelblandning. Kanelbullar kan se olika ut, till exempel i form av snurror.

Dammsugare

En dammsugare kan också kallas för en punschrulle eller en arraksrulle. En dammsugare består av ett innanmäte gjord på sockerkakssmulor som är dränkt i punsch. Sedan klär man rullen i marsipan och doppar ändarna i choklad.

Semla

Även semlan är ett svenskt bakverk så pass populär att den har fått en egen dag. En semla består av en söt vetebulle som är fylld med mandelmassa och grädde.

Budapestbakelse

Ett annat exempel på ett svenskt bakverk är en budapestbakelse. En budapestbakelse består av en botten gjord på bland annat hasselnötter, socker och äggvita varvat med grädde som har bitar av frukt.