Förvara deg på bästa sätt

Är du en av många som älskar nybakat bröd till frukost eller är det kanske kakan till kaffet som är viktigast för dig? Oavsett vad just du föredrar blir det alltid bäst om du bakar det hemma i ditt eget kök. Däremot är det inte alla som har tiden som krävs för att baka både frukostbröd, fika och goda pajer till middagen.

Precis som det är möjligt att förbereda maten långt innan själva middagstillfället kan du förbereda bakverk på exakt samma sätt.

Så förvarar du degen kallt

Det är viktigt att du använder dig av rätt typ av utrustning för att förvara degen på bästa sätt. Här rekommenderar vi dig att använda fryspåsar som är framtagna för förvaring av mat, samt klassiska pappersklämmor som du sedan stänger påsarna med. Pappersklämmor är utmärkta för all typ av pappersarbete där du vill skippa att göra hål i viktiga formulär och dokument. De fungerar även i köket för att hålla ihop fryspåsar eller för att förhindra att smörpappersrullen rullas ut.

Innan du lägger in degen i kylen är det viktigt att du försöker få ut så mycket luft ur påsen som möjligt. Luften kan annars göra så att degen torkar eller att den inte jäser som den ska när den kommer in i värmen. Har du vakuumförpackningar är det de bästa alternativen, men vanliga påsar med klämmor är minst lika användbara. Kom ihåg att du alltid ska välja påsar eller förpackningar som är specifikt framtagna för förvaring av mat.

Spara tid genom att förbereda din deg

Många degar kan förvaras över natten och sedan tas fram och bakas på morgonen? Det är ett mycket smidigt och praktiskt sätt för dig att göra det tuffaste jobbet kvällen innan och sedan rulla och stoppa in frallorna eller bullarna i ugnen när du känner att tiden räcker. Nu finns det aldrig mer en ursäkt att inte ha nybakat bröd till söndagsfrukosten, eller hur?