Bakande förebilder

Det finns ett flertal personer som verkligen lyckats med sina bakverk och har blivit kända för att de generöst delar med sig utav recept. Att ha förebilder vad gäller bakning är viktigt för vi ska bli inspirerade till att baka och för att utvecklas inom bakning. I den här delen kommer du att få veta lite mer om några personer som har blivit kända för deras bakning.

Camilla Hamid

En av de mest hyllade inom bakning just nu heter Camilla Hamid. Camilla föddes år 1992. Med sina goda, enkla recept och värme har hon inspirerat många till att ställa sig i köket och prova ett recept signerat av Camilla Hamid. Camilla är en svensk receptkreatör som började att få spridning via sin blogg och sociala medier. Hon har även synts en del på TV och har släppt ett flertal bakböcker.

Roy Fares

Roy Fares föddes år 1984 i Libanon. Men kom till Sverige som barn tillsammans med sin familj. Han har tävlat ett flertal gånger i bakning och har bland annat vunnit SM-guld och EM brons för unga bagare. Han har också fått ett flertal utmärkelser, bland annat som årets konditor år 2010. Roy har under sin karriär släppt ett flertal bakböcker och inspirerat oss till bakning i olika tv-produktioner. Han har även ett eget café vid namn MR cake som invigdes år 2019.

Leila Lindholm

En annan bakförebild är Leila Lindholm. Leila föddes år 1975 och är både känd för sin matlagning och för sin bakning. Hon har under sin karriär synts en del på TV och släppt ett flertal böcker.